Web Analytics Made Easy - Statcounter


فرارو- دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در یک گفتگوی تلویزیونی با یک شبکه آمریکایی اظهاراتی درباره ایران بیان کرد که در عراق جنجال به پا کرده است. او گفته نیرو‌های آمریکا از خاک عراق، برنامه هسته‌ای ایران را رصد خواهند کرد.
به گزارش فرارو، ترامپ گفته با وجود خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه و افغانستان، او قصد دارد نیرو‌های کشورش را در عراق ابقا کند تا بتواند ایران را زیرنظر بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات، که آشکارا با اهداف علنی حضور آمریکا در عراق منافات دارد، برای نخستین بار بیان می‌شود.
رئیس جمهور آمریکا، چندی پیش به طور غیرمنتظره دستور خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه را صادر کرد و مدعی شد این نیرو‌ها به خاک آمریکا بازخواهند گشت. اما اکنون معلوم شده که این نیرو‌ها به عراق منتقل شده و هدف آن‌ها هم رصد کردن فعالیت‌های هسته‍‌ای ایران است.
ترامپ در گفتگو با شبکه سی‌بی‌اس گفته نیرو‌های آمریکا در سوریه به پایگاه‌های آمریکایی در عراق منتقل می‌شوند و در آنجا باقی خواهند ماند. ترامپ در توضیح دلیل باقی ماندن نیرو‌های آمریکا در عراق گفت: «یکی از دلایلی که می‌خواهم آن (نیروها) را (در عراق) نگه دارم این است که من می‌خواهم اندکی به ایران نگاه کنم. چون ایران یک مشکل واقعی است.»
ترامپ در ادامه افزود: «من می‌خواهم قادر باشم ایران را رصد کنم. همه آنچه می‌خواهم این است که بتوانم ایران را رصد کنم. ما یک پایگاه باورنکردنی و گرانقیمت در عراق داریم که برای رصد کردن کل بخش‌های پردردسر خاورمیانه موقعیت خوبی دارد. این چیزی است که افراد بسیاری آن را نمی‌دانند. ما قصد داریم رصد کردن را ادامه دهیم، ما نگاه خواهیم کرد که آیا دردسری وجود دارد؟ آیا کسی می‌خواهد سلاح هسته‌ای یا چیز‌های دیگر بسازد؟ ما قبل از آنکه خودشان بدانند، متوجه خواهیم شد.»
ترامپ در این اظهارات نکته جدیدی را افشا کرد. واقعا کسی به طور رسمی نمی‌دانست که نیرو‌های آمریکایی در عراق برای رصد کردن و زیر نظر گرفتن فعالیت هسته‌ای ایران آنجا هستند. به همین دلیل، مقامات عالیرتبه عراقی، واکنش تندی به اظهارات ترامپ نشان داده‌اند. آن‌ها می‌گویند طبق توافقات بغداد و واشنگتن، ماموریت نیرو‌های آمریکایی در عراق مساهمت در مبارزه علیه گروه‌های افراطی است نه رصد کردن ایران.
اظهارات ترامپ در حالی بیان شد که آمریکا در هفته‌های اخیر به طور بی سروصدا با عراق درخصوص انتقال نیرو‌های آمریکایی از سوریه به عراق مذاکراتی کرده است. اخیرا افسران بلندپایه آمریکایی از چندین پایگاه عراقی، از جمله اربیل و پایگاه هوایی الاسد و چند پایگاه کوچک دیگر، بازدید کرده‌اند. یک افسر آمریکایی حتی از یک پایگاه نزدیک به مرز ایران هم بازدید کرده است.
دیپلمات‌ها و افسران بلندپایه آمریکا می‌گویند اظهارات ترامپ ممکن است مذاکرات حساس با عراق برای مستقر کردن نیرو‌های جدید در این کشور را تضعیف کند. چرا که عراقی‌ها نگران هستند که آمریکا از این نیرو‌ها برای مقابله با ایران استفاده کند.
یک روز پس از اینکه آمریکا از رصد کردن ایران خبر داد، برهم صالح، رئیس جمهور عراق، در واکنش به همتای آمریکایی‌اش، گفته ترامپ برای رصد کردن ایران از خاک عراق از مقامات عراق اجازه نگرفته است.
صالح در یک همایش در بغداد گفت: «از اظهارات رئیس جمهور آمریکا در خصوص حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق تعجب می‌کنیم. نیرو‌های آمریکا در عراق، جز موارد مقرر شده در توافق امضا شده، حق ندارند هرکاری کنند.»
مقامات عراق می‌گویند طبق توافقی که بین بغداد و واشنگتن امضا شده، نیرو‌های آمریکا فقط حق دارند در مبارزه با تروریسم به عراق کمک کنند. زیرنظر گرفتن ایران در این توافق ذکر نشده است.
صالح افزود: «این نیروها، حق ندارند موارد زیادی، از جمله ایران، را رصد کنند. ما به این امر اجازه نمی‌دهیم. عراق نمی‌خواهد در نزاع سایر کشور‌ها وارد شود».
رئیس جمهور عراق اعلام کرده ترامپ از عراق در زمینه حضور نیرو‌های نظامی آمریکا در عراق برای رصد کردن ایران درخواستی نکرده است. صالح بر ضرورت توسعه روابط با ایران تاکید کرد.
برخی محافل عراقی حتی از احتمال اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق در یک "شب تاریک" سخن گفته‌اند. قیس الخزعلی، دبیرکل گروه شبه نظامی «عصائب اهل الحق» گفته عراق به اندازه کافی نیرو‌های نظامی دارد که بتواند نیرو‌های آمریکایی را از خاک خود در یک شب تاریک اخراج کند.
سایر شخصیت‌های عراقی، از جمله عمار الحکیم، رهبر جریان «حکمت»، فراکسیون پارلمانی «دولت قانون»، حسین کعبی، معاون رئیس پارلمان عراق و دیگر شخصیت‌ها واکنش‌های تندی به اظهارات ترامپ نشان داده‌اند.
مقامات عراقی تاکید کرده‌اند که آن‌ها به آمریکا اجازه نخواهند داد که از خاک کشورشان به ایران حمله کند. این در حالی است که خود ترامپ هم حمله به ایران از خاک عراق را رد کرده و بر رصد کردن ایران تاکید کرده است.
در اظهارات چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه ترامپ حمله به ایران را رد کرده است. دوم، او تاکید کرده که نیرو‌های آمریکایی در عراق کار اطلاعاتی خواهند کرد. به گفته ترامپ، اگر ایرانیان سلاح هسته‌ای یا چیز دیگری بسازند، آمریکا قبل از ایران متوجه خواهد شد. سوم، ترامپ مدعی شده کسی از این ماجرا خبر ندارد. چهارم، آمریکا یک پایگاه «باورنکردنی و گرانقیمت» در عراق دارد.
علاوه بر این، یک سیاستمدار کرد عراقی به نیویورک‌تایمز گفته یک افسر آمریکایی از یک پایگاه نزدیک به مرز ایران بازدید کرده است. احتمالا نیرو‌های آمریکایی در این پایگاه مستقر خواهند شد. همه این اشارات نشان می‌دهد که آمریکا قصد دارد در عراق به طور اطلاعاتی ایران را زیرنظر بگیرد. آمریکایی‌ها ممکن برای شناسایی فعالیت‌های نظامی ایران، تجیهزات پیشرفته اطلاعاتی، نظیر دستگاه‌های لرزه نگاری، مستقر کنند. شاید بر همین اساس، ترامپ تاکید می‌کند که او قبل از ایران، از فعالیت‌های آن آگاه خواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دونالد ترامپ برنامه هسته ای ایران نیروهای آمریکایی در عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۱۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه ایران در راستای اجرای قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه، تعدادی از اشخاص و نهادهای آمریکایی را تحریم کرد.

به گزارش مهر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تأمین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تأمین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی: (Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسرائیل؛

۶. براد کوپر (Brad Cooper): فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes): مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تأمین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • جنگ کریدورها، موقعیت و فرصت ویژه ایران
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ذهن آمریکااندیش