Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فرمانده بلندپایه آمریکایی روز سه‌شنبه گفت که مأموریت نیرو‌های این کشور در غرب آسیا به سمت رصد ایران تغییر نکرده است.

وی گفت که تمرکز مأموریت نیرو‌های آمریکایی در غرب آسیا به سمت «رصد ایران» تغییر نکرده است.

سخنان روز یکشنبه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه این کشور از یکی از پایگاه‌های عراق برای رصد ایران استفاده می‌کند با انتقاد شدید هم در عراق و هم در واشنگتن مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه خبری سی‌ان‌ان دوشنبه شب گزارش داد سخنان رئیس‌جمهور آمریکا میان مقام‌های پنتاگون و سایر تحلیلگران هم سردرگمی ایجاد کرده است.

ترامپ یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس گفت: «یکی از دلایلی که می‌خواهم آن را (پایگاه نظامی را) حفظ کنم این است که می‌خواهم ایران را کمی تحت نظر بگیرم، چون ایران یک مشکل واقعی است. او گفت که قصد ندارد از این پایگاه نظامی برای حمله به ایران استفاده کند و فقط می‌خواهد از طریق آن ایران را رصد کدن

سخنان ترامپ با واکنش شدید مقام‌های فعلی و سابق عراق و قانونگذاران این کشور رو به رو شد.

برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق گفت که آمریکا از این کشور برای «رصد ایران» اجازه نگرفته و حضورش در عراق بخشی از توافق میان دو کشور برای مبارزه با «تروریسم» است.

«حیدر العبادی»، نخست‌وزیر پیشین عراق در توئیتر نوشت باید به حق حاکمیت عراق احترام گذاشته شود.

مقام‌های پنتاگون از طرف دیگر به سی‌ان‌ان گفتند سخنان ترامپ در خصوص رصد ایران از عراق برای آن‌ها مشخص نیست. بعضی از مقام‌ها هم در اینکه ممکن است مأموریت نیرو‌های آمریکایی در عراق تغییر یافته باشد، تردید ابراز کرده‌اند.

این ابهام‌ها موجب شد یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران بگوید که مأموریت نیرو‌های آمریکایی در عراق تغییر نکرده است.

این مقام آمریکایی گفت: «نظامیان با بر اساس رابطه با دولت عراق و بنا به دعوت دولت این کشور در آنجا هستند. مأموریت آن‌ها مبارزه با داعش است و این مأموریت تغییر نکرده است.»

وی، علی‌رغم این ادعا‌ها درباره ایران را هم تکرار کرد: «نمی‌توان به روی فعالیت‌های مخرب ایران در سراسر منطقه هم چشم بست. از ایران انتظار داریم کاملاً به حاکمیت عراق و سایر کشور‌های منطقه احترام بگذارد.»

«مارک هرتلینگ»، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و تحلیلگر مسائل نظامی که قبلاً فرماندهی نیرو‌های آمریکایی در عراق را بر عهده داشته گفته برایش مشخص نیست منظور ترامپ چه بوده است.

وی گفت: «معلوم نیست چطور می‌توان از داخل عراق ایران را رصد کرد.»

تونی بلینکن، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا گفت: سخنان ترامپ بدترین روش برای جلب حمایت عراقی‌ها از حضور نیرو‌های آمریکا در این کشور است.

او گفت: «آخرین چیزی که عراقی‌ها می‌خواهند این است که کشورشان به صحنه جنگ نیابتی با ایران تبدیل بشود. این حرف‌ها فقط سیاستمداران عراقی را وادار خواهد کرد که بگویند ما نمی‌خواهیم آمریکا در عراق بماند.

«الکس واتانک»، عضو ارشد اندیشکده خاورمیانه گفت که سخنان ترامپ، عراقی‌ها را در «موضع وحشتناکی» قرار می‌دهد.

وی در گفتگو با سی‌ان‌ان گفت: «ما نباید به دو کشور خاورمیانه‌ای بگوییم "گوش بدهید. نباید با همسایه‌تان رابطه داشته باشند. " این حرف غیرواقع‌بینانه‌ای است و اثرات بدی هم خواهد داشت. مثل اینکه یک کشور خاورمیانه‌ای بیاید و به آمریکا بگوید با کانادا رابطه نداشته باش.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران عراق واشنگتن پنتاگون مصاحبه توئیتر وزارت خارجه دولت جنگ خاورمیانه کانادا ایالات متحده آمریکا ایران جنگ رئیس جمهور عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!

فارس نوشت: صدها دانشجوی آمریکایی در پی اعتراض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت و از دانشگاه اخراج یا تعلیق شدند، معاون وزیر علوم کشورمان از پذیرش دانشجویان آمریکایی اخراجی در دانشگاه‌های ایران خبر می‌دهد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته، صدها دانشجوی معترض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه را بازداشت کرد، روسای دانشگاه هاروارد، ام. آی. تی، پنسیلوانیا و ماساچوست هم به خاطر اینکه در دانشگاه‌های تحت مدیریت‌شان دانشجویان از فلسطین حمایت کردند دادگاهی و عده‌ای از دانشجویان و اساتید اخراج شدند.

دانشگاهیان ایران اعم از دانشجویان، اساتید و مسؤولان در حمایت از هدف دانشجویان آمریکایی در پشتیبانی از مردم غزه و اعتراض به استکبار در تجمعاتی شرکت کردند.

رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز ضمن حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکایی، برای پذیرش اخراجی‌ها اعلام آمادگی کردند که این دانشجویان را با همان شرایطی که در کشور خودشان تحصیل می‌کردند پذیرش کرده و تسهیلات و امکانات تحصیل در اختیارشان قرار می‌دهند.

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • مقام معظم رهبری:رفتار آمریکا در غزه اثبات حقانیت بی‌اعتمادی ایران است/ آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی است
  • مجری الجزیره از خجالت سیاستمدار آمریکایی درآمد؟!
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین